Ja, det har vi! Varumärket har bytt namn från Sunshine Valley till Sunshine Delights under 2023, vilket innebär en ändring av logotypen i toppen av påsen.

Innehållet är fortfarande av samma fina kvalitet! 

Just nu hittar du våra produkter här: 

De flesta ICA-butiker
Hemköp
Willys
Citygross
Gekås
Rusta

Påsstorlek och vilka av våra produkter som butiken valt att ta in varierar. Prata med din butik om du saknar Sunshine Delights i sortimentet!

Just nu har vi 4 produkter i ordinarie sortiment. En saftig och solmogen mango 🥭i stora skivor, en torkad persika 🍑 skuren i små klyftor, torkad mini-ananas 🍍i hela små ringar samt en mix som heter Tropical Storm och består av mindre bitar av mango, persika och ananas 🌪️. På tillfälligt besök under hösten 2023 har vi även torkad aprikos. 

Obs! Alla butiker har kanske inte samtliga smaker i fruktdisken eller i hyllan. Bara att fråga!

Den enda skillnaden är gramvikten. Produkterna är desamma oavsett om det är en 100-grams eller en 200-gramspåse.
Vi har ännu så länge flest varianter i den stora 200-gramspåsen.  

Kul att du frågar! Användningsområdena är många, och torkad frukt i matlaging blir mer och mer populärt eftersom alltfler lagar internationella maträtter och bakverk.

Sunshine Delights® torkade frukter är perfekta i sallader, salsa, fiskburgare, yoghurt, müsli, «overnight oats», bröd och kakor, exotiska gryträtter mm.

Experimentera gärna! 

Ja det går bra! Sortera som plast. 

Sulfit

Våra torkade frukter innehåller sulfit som klassas som allergen. Om du upplever en allergisk reaktion när du äter vår torkade frukt så bör du sluta. Dock är vi stolta över att ha en mycket liten mängd sulfit i våra produkter jämfört med annan torkad frukt. På varje påse står mängden sulfit angiven.

Sulfit används för att bevara fruktens smak och färg, de hämma bakterietillväxt, reducerar svinn, hindrar att frukten missfärgas samt ökar hållbarheten. I våra produkter har vi forskat på vilken nivå som är absolut nödvändig för produktens hållbarhet, istället för att lägga till extra «för säkerhets skull» som ofta görs.

Spår av nötter och jordnötter

Våra produkter kan innehålla spår av nötter och jordnötter. 

I våra lokaler packas både nötter och frukt, men inte i samma maskiner. Vi kan inte utesluta att spår av nötter och jordnötter kan förekomma i lokalerna. 

Vi har tillsatt lite socker för att öka hållbarheten och behålla strukturen i frukten. I motsats till andra lägger vi endast till 3-18% socker, tillräckligt för att förbättra produkten  utan att det påverker upplevd sötma eller andra egenskaper negativt.

Det vanliga är att tillsätta hela 25-45% socker, något vi menar är onödigt och ändrar både smak och konsistens på frukten.

Före öppning: Förvaras torrt, mörkt och inte över normal rumstemperatur. Om du ska öppna påsen långt före användning, föreslår vi att du förvarar den i kylskåpet och låter den stå en stund i rumstemperatur före servering. Bäst före-datum står på förpackningen.

Etter öppning: Förslut påsen med zip-lock funktionen efter varje öppning, med så lite luft inne i påsen som möjligt. Förvara torrt och mörkt i normal rumstemperatur. Öppnad produkt bör förbrukas inom 30 dagar.

Obs: Temperaturförändringar under förvaring kan göra att det naturliga fruktsockret och  övrigt innehåll av socker kristalliserar sig något som en hinna på frukten, både före öppning av påsen och efter. Detta påverkar inte smak, produktkvalitet eller hållbarhet, men kan göra att den torkade frukten ändrar utseende något över tid. För ett jämnt resultat rekommenderas samma temperatur både före och efter öppning av påsen.

Vi anser att säker mat är en mänsklig rättighet, och kontrollerar alla produktbatcher noggrannare än regelverket runt HACCP kräver.

Vår fabrik är BRC certifierad enligt global standard. Utöver det testar vi varje parti för mikrobiologi och tungmetaller, så att både vi och du kan vara säkra på att torkad frukt från Sunshine Delights® är tryggt att avnjuta.

Kika på produktsidorna, för mer information. Är det fortfarande något du vill veta, kontakta oss gärna!

På jakt etter produktspesifikk informasjon?

Klikk raskt innom produktsidene, der har vi samlet all informasjon om hvert produkt.